Контакти
Кариери
Виртуален щанд БАТА АГРО 2023

Интервю с г-н Бойко Георгиев, СТУДИО С, с. Събрано, гр. Стара Загора

Жътва на рапица в землището на с. Събрано с комбайн New Holland СХ8.90 при нашия клиент СТУДИО С. Гледайте интервюто!

Жътва на рапица с комбайн New Holland СХ 8.90 в с. Събрано, клиент СТУДИО С

Репортаж от жътва на рапица в землището на с. Събрано с комбайн New Holland СХ8.90 при нашия клиент СТУДИО С, гр. Стара Загора. Стопанството обработва 10 хиляди дка в землището на село Събрано. Отглежда пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и грах, а повече от 5 години и био лимец. Развитието на фирмата наложило инвестиране в нова, по-производителна техника. За жътвата към комбайна е агрегатиран варио хедер с ширина 7,60 м. Моделът СХ 8.90 е един от техническите шедьоври на световния лидер в прибиращата техника NEW HOLLAND. Той отговаря на стандарта Tier 4A, и е оборудван с технологията ECOBlue SCR, което води до намалени горивни разходи и облекчена работа на машината. За ефикасно овършаване комбайните от серията СХ 8 използват система от 4 барабана.

Високопроизводителните машини на NEW HOLLAND разполагат и с най-големия барабан в индустрията, с диаметър от 750 мм. Това значително намалява начупването на зърното, понижава вибрациите, с което предпазва трансмисията и осигурява достатъчно инерция за перфектна работа при влажни условия или неравномерни култури. Специално патентована система Opti-clean повишава очистващия капацитет с до 20%. Самонивелиращият се очистващ тракт пък автоматично неутрализира негативния ефект от страничните наклони до 17%. С други думи- създателите на СХ 8.90 са се погрижили за неговата ненадмината ефективност и безпроблемна работа. Заедно с комбайна агрофирмата е закупила от ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ още машини, за да поднови агропарка си и да повиши производителността на земеделското си производство: челен товарач, торачка, както и трактор New Holland T8 420 к.с.

Домакините са останали много впечатлени и от тестваната 1- редова сеялка за директна сеитба KINZE 3000 Split Row, с която е извършена сеитба на рапица. По време на сеитбата, сеялката е била агригатирана към трактор NEW HOLLAND от серията Т8. Важна подробност е, че демонстрационната сеитба със сеялката KINZE е направена при минимална почвена влага и след зима, изключително суха, без валежи от дъжд или сняг. Въпреки условията, показателите и качеството на рапицата, засята с КИНЗЕ, са отлични! Доказателство за отличния избор на техника!

Гледайте видеото.