Контакти
Кариери
Виртуален щанд БАТА АГРО 2024

30.05.2024

CR11 - премиера на щанда на ИНТЕРАГРИ България на БАТА АГРО 2024

Ексклузивно представяне на новия зърнокомбайн New Holland CR11 с участието на г-н Флориан Шмит, Бизнес мениджър New Holland от щанда на ИНТЕРАГРИ на БАТА АГРО

След успеха си на Агритехника в Хановер от края на миналата година, новият свръхпроизводителен и иновативен зърнокомбайн New Holland CR11 пристигна за първи път в България, представен ексклузивно на щанда на ИНТЕРАГРИ България – единствен официален вносител на New Holland за страната. CR11 беше част от експозицията на компанията в рамките на изложението БАТА АГРО от 13 до 17 май.

Следващото ниво на жътвата

CR11 революционизира жътвата, създаден да увеличи продукцията, да защити качеството на зърното, да сведе до минимум загубите и да намали общите разходи за прибиране на реколтата. CR11 е много повече от разширяване на доказаната и утвърдена гама CR, машината представлява изцяло ново ниво на прибиране на реколтата, резултат от много години на развитие.

Готов за нови предизвикателства

Пред новия CR11 стоят редица предизвикателства, с които е призван да се справи, като кратки метеорологични прозорци и големи площи за покриване, високи разходи за гориво. С иновативен  дизайн, нови идеи, по-голям капацитет, по-голяма ефективност, New Holland прави значима стъпка в нивото на производителността. 

Ново ниво на производителност

С напълно нова архитектура и силова линия, новият CR11 е в различна лига, дори в сравнение с доказаната ефективност на утвърдения комбайн New Holland CR, който счупи рекорда за прибиране на реколтата през 2014 г. с CR10.90. В основата на CR11 е двигателят Cursor C16 от FPT Industrial, фино настроен да осигури огромни 775 к.с., гарантирайки, че това е машина, която може да се справи независимо от обема и степента на узряване на реколтата и без значение от хълма, пред който е изправена. От прибирането на култури до разтоварването, CR11 е проектиран не само да се справи, но и да овладее задачата. 24-инчови ротори в по-широко и по-дълго отделение за вършитба, захранващ бункер за зърно от 20 000 литра и разтоварване на реколтата със скорост 210 л /сек. Независимо от предизвикателствата на жътвата, с CR11 няма какво да ви спре.

Grain Saving

Високата производителност не трябва да бъде с цената на по-големи загуби. Ето защо инженерите на New Holland създадоха комбайн с минимални загуби на зърно. Новият начин на очистване Twin Clean™ на CR11 включва две почистващи системи, които работят едновременно, с две горни сита, две долни сита, два шнека за чисто зърно и два комплекта сензори за налягане за измерване на натоварването на почистващите стъпала. За първи път в индустрията, новият Twin Clean™ е напълно автоматизиран, за да гарантира равномерно кръстосано разпределение на почистващите стъпала, за максимален капацитет при нива на загуба, близки до нулата. Но спестяването на зърно е едно, защитата на качеството на зърното е съвсем друго.

Дългогодишната и доказана технология Twin Rotor™ на New Holland означава, че качеството на зърното е дълбоко в нашето ДНК. Благодарение на плавното и равномерно подаване на растителна маса към роторите се гарантира, че CR11 запазва добре спечелената репутация на CR комбайни за нежна обработка на зърното с най-ниски нива на начупване, осигурявайки качествена продукция и допълнително намаляване на загубите. Комбайнът CR11 може да бъде оборудван със сензорна технология NutriSense™, позволяваща пълен мониторинг на пробата от зърно според фактори като влага и протеини, което позволява културите да се съхраняват и продават качествено, за да се максимизират доходите ви.

Управление на остатъците

CR11 разполага с напълно нова система за управление на остатъците с нов пакет за равномерно разпределение на остатъците в цялата възможна ширина на рязане, до 18m (60ft). Награденият сензор IntelliSpread™ автоматизира разпределението, за да се осигури пълно и равномерно покритие на остатъците зад комбайна, независимо от въздействието на вятъра, вида на реколтата или условията на влага.

Максимално прекарано време на полето

New Holland знае, че решаващият период на прибиране на реколтата винаги е по-кратък и вашият комбайн трябва да работи с пълния си капацитет доколкото е възможно. Ето защо новият CR11 е проектиран, така че да се сведе до минимум времето на престой. Времето за поддръжка е минимизирано, благодарение на опростеното задвижване, което е реализирано с по-малко компоненти, без задвижващи вериги и идеален достъп до всеки компонент. Както бихте очаквали от New Holland, всички работни параметри могат да се настройват и контролират от кабината. И в дори редките случаи на блокиране на машината, новият CR11 разполага с уникална система за абсолютно автоматично постепенно отблокиране на пълната дължина на роторите и наклонената камера, без дори да напускате кабината!

Съвременен стил

Няма как да пропуснете революционната естетика на новия CR11. Благодарение на тясното сътрудничество между New Holland Industrial дизайнерски и инженерни екипи, още погледнато отвън е ясно, че CR е много по-различен и отвътре. Това е стил, който крие значимо съдържание. В CR11 има силно вдъхновение от света на автомобилите, особено извитите форми на каросериите на спортните автомобили.Автомобилното вдъхновение е очевидно и в кабината. Както винаги, това беше функция, диктуваща стила, но за интериорните облицовки целта беше да се възпроизведе типичната среда на супер спортните автомобили. Решенията Color&Trim (подбора на цветове и материи), типични за интериора на Ferrari, бяха силно вдъхновение, с прецизни и цветни покрития, припокриващи се с доминиране на тъмни повърхности. 

Ексклузивно от щанда, г-н Флориан Шмит, Бизнес мениджър New Holland, във видеото представя накратко акцентите в иновациите на CR11.